Pentalog recruteaza 60 de persoane in 2011 pentru noul birou din Cluj

In Cluj-Napoca, al treilea oras al tarii in functie de numarul de locuitori si unul dintre cele mai importante centre universitare, se afla deja companii precum Emerson, Siemens, Nokia, HP, Endava, Iquest sau Continental. Acesta este cel de-al cincilea birou al Pentalog in Romania, grupul francez avand centre de operatiuni si la Bucuresti, Brasov, Iasi si Sibiu.

Pentalog intentioneaza sa angajeze pentru filiala din Cluj 100-150 de persoane in urmatorii doi, trei ani, dintre care 60 anul acesta.

Faza initiala de recrutare a inceput deja, iar procesul este gestionat de PeopleCentric, divizia de resurse umane a grupului.

Pentru centrele Pentalog din Romania si Republica Moldova lucreaza peste 500 dintre cei 630 de angajati ai grupului prezent in Franta, Romania, Germania, Republica Moldova, Vietnam si Israel. Pentru 2010, conducerea Pentalog isi doreste sa angajeze in jur de 400 de persoane.

Printre motivele care au dus la cresterea numarului de proiecte al Pentalog in primul trimestru din acest an si, implicit, la deschiderea biroului din Cluj-Napoca se numara evenimentele din tarile din sudul Marii Mediterane care au dus la castigarea de noi clienti, dar si la amanarea deschiderii unui centru in regiunea Maghreb din nordul Africii.

“Insa motivul care pare a fi cel mai convingator tine de lipsa crescanda a resurselor umane din domeniul IT, care se constata in Europa si, in special, in Franta. Companii care sunt lider in domeniile lor au dificultati tot mai mari in recrutare, ceea ce ofera indicii privind situatia firmelor de rangul doi si trei si indeosebi a firmelor IT din Franta. Asistam la o revenire la situatia din 2006-2007 cand cea mai mare parte a cererii de servicii nearshore se datora capacitatilor limitate ale clientilor", afirma Frédéric Lasnier, presedintele si directorul general al grupului.

SURSA : http://www.wall-street.ro/articol/IT-C-Tehnologie/102050/Pentalog-recruteaza-60-de-persoane-in-2011-pentru-noul-birou-din-Cluj.html

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu