Ministerul Sanatatii vrea sa suplimenteze veniturile medicilor

Ministerul a anuntat ca lanseaza in aceasta vara un program pilot de stimulare financiara a personalului sanitar, un proiect de Ordonanta de Urgenta aflandu-se in prezent in dezbatere publica pe site-ul institutiei.

MS propune ca personalul medical din unitatile sanitare aflate in administrarea autoritatilor locale sa primeasca venituri suplimentare. Pana acum, doar medicii si asistentii medicali din spitalele publice din judetele Bihor, Braila, Hunedoara si Satu Mare vor putea beneficia de venituri suplimentare.

“Conform proiectului de act normativ, personalul medico-sanitar din unitatile sanitare din unitatile sanitare administrate de autoritatile locale din cele patru judete care au acceptat sa participe la proiectul Ministerul Sanatatii vor beneficia lunar sau trimestrial de venituri suplimentare in bani de la bugetul autoritatii locale”, arata MS.

Potrivit comunicatului, stimulentele financiare se vor acorda “in baza unor criterii de performanta stabilite de MS, la care se pot adauga altele ale autoritatilor publice locale”.

Printre criterii se numara comportamentul personalului medico-sanitar fata de pacienti prin chestionarea acestora, rezultatele obtinute de medic la cresterea raportului bolnavi tratati ambulator si in regim de spitalizare, comparativ cu bolnavi internati in regim de spitalizare continua sau timpul de asteptare a pacientilor programati la ambulatoriile de specialitate.

“In perioada dezbaterii publice, asteptam si alte autoritati locale interesate de a accesa programul initiat de MS”, a declarat Cseke Attila, ministrul de resort.

SURSA : http://www.wall-street.ro/articol/Economie/102279/Ministerul-Sanatatii-vrea-sa-suplimenteze-veniturile-medicilor.html

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu