3.000 de angajati de la CFR Marfa, fara loc de munca

3.000 de angajati de la CFR Marfa, fara loc de munca
PUBLICITATE:

Presedintele Federatiei Mecanicilor de Locomotiva, Iulian Mantescu, a declarat, potrivit Mediafax, ca CFR Marfa a inceput in 8 aprilie notificarea organizatiilor sindicale si a Inspectiei Muncii privind disponibilizarile.

Mantescu a precizat ca administratia este obligata sa astepte zece zile calendaristice ca reprezentantii angajatilor sa trimita masuri pentru evitarea acestor disponibilizari si maximum 30 de zile raspuns de la IT, dupa care incep sa fie date preavizele.

Liderul sindical a adaugat ca asteapta in aceasta saptamana sa fie convocati de administratie pentru a discuta masurile de protectie pentru cei disponibilizati.

"Am convenit initial ca se dau cate sase salarii minime pe economie pentru fiecare disponibilizat, dar am inteles ca Guvernul ar fi aprobat o ordonanta de urgenta pentru salarii compensatorii in diferite domenii, dar transporturile nu ar fi mentionate, ceea ce ar crea din nou discriminare", a spus Mantescu.

Potrivit liderului sindical, CFR Calatori si CFR SA vor notifica in perioada urmatoare sindicatele si Inspectia Muncii privind persoanele care isi vor pierde locul de munca.

Sindicalistii si conducerea CFR Marfa au semnat, la jumatatea lunii februarie, noul Contract Colectiv de Munca valabil pentru anul 2011, care prevede protectie pentru salariatii care urmeaza sa fie disponibilizati, prin sumele colectate din primele de vacanta la care renunta toti angajatii.

SURSA : http://www.wall-street.ro/articol/Companii/102100/3-000-de-angajati-de-la-CFR-Marfa-fara-loc-de-munca.html

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu