Ministrul muncii, anunț despre pensiile speciale: Vor fi înghetațe! Sistemul de pensii trebuie corectat, imediat după legea salarizării unitareMinistrul muncii, anunț despre pensiile speciale. Lia Olguța Vasilescu a declarat la Antena 3 că, după ce termină cu Legea salarizării, se va intra și în sistemul de pensii, care trebuie corectat. „Vom îngheța toate pensiile speciale”, a mai spus aceasta, precizând că, pe acest sistem de pensii speciale, beneficiarii ies cu 120% din venitul brut din ultimele luni. 
„Noi am înghețat aceste pensii (speciale, n. r.) până la o abordare foarte corectă și serioasă a Legii pensiilor în general. După ce ieșim din Legea salarizării unitare, vom intra în sistemul de pensii, care trebuie corectat, pentru că avem această indemnizație minimă care ajunge de anul acesta la 520 de lei. Ne-am propus ca de la 1 ianuarie să fie de 600 lei, pentru că nu poți să trăiești în România cu o astfel de indemnizație minimă. Dar, atenție, aici vorbim în general de oameni care nu au muncit poate niciodată în viața lor, nu au niciun an vechime în muncă. Dar s-a ajuns în situația în care, mărind aceste indemnizații sociale minime, să îi ajungă din urmă pe cei care au muncit 15 ani”, a anunțat Lia Olguța Vasilescu, la Antena 3.
sursa: http://www.libertatea.ro/stiri/ministrul-muncii-anunt-despre-pensiile-speciale-dupa-ce-terminam-cu-legea-salarizarii-intram-sistemul-de-pensii-1818902

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu